<< 
Vejledninger til kontorpakker

Kontorpakker og alternative teksteditorer

OpenOffice - Udviklingsversion (OpenSource) af StarOffice, som er helt gratis at downloadé, hvor dansk udgave følger tæt på den seneste version.
Ver. 2+ har en særdeles velfungerende PDF-eksportør implementeret i tekstbehandleren, helt uden involvering af Adobe, hvilket er med til at gøre det til en meget attraktiv kontorpakke til brug for udveksling af dokumenter over nettet!
OpenOffice download:

Yderligere stavekontrol (incl. dansk) installeres direkte fra programmet.

SUN Microsystem StarOffice - Komplet kontorpakke incl. tekstbehandler, regneark, præsentation, billedbehandler/tegneprogram, database, browser, epostklient, nyhedsgruppelæser, netmedieeditor, billedbehandling omm. StarOffice er et frembrusende godt & billigt (i visse tilfælde gratis) alternativ til de store gamle kontorpakker; Corel WordPerfect, Lotus Word Pro og især Microsoft Office.
StarOffice download:

Composer er udemærket alternativ til de traditionelle teksteditorer, som udelukkende arbejder med HTML. Giver derved mulighed for alle at læse dokumenter uden at skulle skaffe den nødvendige kompatible software. Sætter dog nogle begrænsninger ift. de store kontorpakker. Både Netscapes og Mozillas udgaver følger med deres pakker inc. browser, epost-klient m.m. mens NVUs er en ren HTML-editor.
Composer download:

Online teskteditorer

Ordbøger

Online Ordbøger - Dansk Sprognævn
Samling af online ordbøger; Danske, finansielle, tekniske, norske, svenske, engelske, spanske, franske, flersprogede og biologiske ordbøger - Michael Elkan (en flot samling)
Online oversættere & ordbøger - Oversættere i Danmark
Webwords DA/ENG - LH-publishing
Oversættelsesværktøjer - Erhvervssprog-online
Tools for translators - Go Translators
Online ordbøger - Tysk.dk
Oversættermaskiner & ordbøger - Unique Translations
Ordbøger - tyskopgaver.dk
Ordbøger & oversættelser - Seniorsiderne

Andre godbidder

Open Workbench - OpenSource Projektplanlægningsværktøj.
Winfinans - Dansk økonomistyringsprogram, som er top-professionelt. Kræver installation af MS Access 2000+, men den mindste udgave; Winfinans Small Business er gratis, hvilket er en mini-udgave er magen til det rigtige program, der kan oprettes firma, debitorer, kreditorer etc samt bogføres. Efter bogføring af 1500 konteringslinier (pr. regnskabsår) låser programmet og en fuld version skal erhverves for at fortsætte. En mini-udgave er desuden låst, så det ikke er muligt at foretage rapporttilretninger eller åbne programmet op i MS Access.
Download Winfinans Small Business.
Download Winfinans DT klienten, som indeholder kun brugerflade.
Download plugins til Winfinans.

PDFCreator - Fin lille tysk sag.

PDFill - samme som PDFCreator
PDFill. free download.

Bedre Word - Søren Storm Hansens plugins til MSWord 2000+, til bl.a optælling af LIX-tal

Dansk center for mumletekst

 

   © Jakob Gudmandsen    ^ Til Top